3. huhtikuuta 2013

Asiaa kynsien hoidosta


Tässä blogissa ei ollakaan vielä nakuiltu pahemmin, joten eikö olekin jo korkea aika? Täysin "peruskynnet" sieltä lakan alta paljastuu joka kerta, omien ongelmakohtiensa kera. Tällä hetkellä isoin ongelmani on molempien käsien keskisormien liuskottuminen. En tiedä mistä se johtuu, ennen ei moista ongelmaa ole ollut. Sen takia kynteni ovat jo pidempään olleet lyhkäset. Voisin sanoa, että ikävöin todella pitkiä ihania kynsiäni!

Ajattelin jakaa teille lukijoille omat kynsien hoitoon liittyvät "rutiinini". Teen tämän kokonaisuudessaa aivan liian harvoin, sillä kynsien lakkaustahtini on hidastunut huomattavasti. Täytyy skarpata!


Tämä OPI:n Exfoliating Cuticle Treatment eli kynsinauhojen kuorinta-aine on oiva keksintö! Tätä hierotaan pieni pisara kynsinauhoille muutaman kerran viikossa, ja voin taata tämän erittäin toimivaksi tuotteeksi! Mikäli siis käytät tätä säännöllisesti. Itseltäni aina jää tämän käyttö vähän väliä, etenkin jos kiireessä täytyy jonkinlaiset lakkaukset tehdä. Tämän käytön jälkeen kannattaa varovasti työnnellä kynsinauhat taakse käyttämällä esimerkiksi appelsiinitikkua tai kynsinauhojen työntelyyn tarkoitettua pehmeämpää työkalua. Itse suosin pehmeämpää versiota, mutta usein lopulta päädyn työntelemään kynsinauhoja omalla kynnelläni. Suosittelen kynsinauhojen kuorinta-ainetta jokaiselle! Älkää "ronkkiko" kynsinauhojanne väkivaltaisesti missään nimessä. Se aiheuttaa vain kipua ja aiempaa kamalampia kynsinauhoja.

Tätä OPI:n kynsinauhojen kuorinta-ainetta saa mm. Sokokselta tai Emotionista n. 20€/purkki ja purkki on minulla kestänyt kohta jo vuoden verran, eikä ole edes lopussa. Toki tämäkin riippuu täysin siitä, että kuinka usein ja paljon käytät.


Kynsinauhojen kosteutus on erittäin tärkeää. Kynsinauhaöljyä tai rasvaa tulisi käyttää useita kertoja päivässä. Itselläni on tällä hetkellä käytössä ainoastaan tällainen Cesarsshop:sta saatava pipetillinen kynsinauhaöljy, jonka käyttö ei ole mahdollista pitkin päivää. Idea on siis se, että pari tippaa per kynsi, ja öljy hierotaan kynsille, kynsinauhoille ja sormenpäihin. Erittäin hyvä tuote kyllä, mutta soveltuu enemmänkin yötä vasten käytettäväksi.


Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä painottaisin käsien ja kynsien rasvaamisen tärkeyttä! Itse kärsin atooppisesta ihosta, joten käsien rasvaaminen on minulle välttämätöntä.

Olen kokeillut useita markettirasvoja, joista voisin suositella erityisesti kynsiä ajatellen tätä kuvassakin olevaa Vaseline Healthy Hands + Stronger Nails -voidetta, joka on tällä hetkellä ahkerassa käytössä! Rasva on miedosti hajustettu, mutta ainakin migreenistä kärsivä työkaverini sanoi, että omiin käsiin laitettuna aiheutti päänsärkyä. Itsekin kärsin lievästä migreenistä, mutta en ole tästä saanut minkäänlaisia oireita. Joillekin siis aiheuttaa ja joillekin ei. Tuoksu on kuitenkin erittäin kiva ja miellyttävä. Imeytyy todella nopeasti, kuitenkin alkuun jättää hieman öljyisen pinnan.
Tätä saa esimerkiksi S-marketeista hintaan n. 3,50€.

Jos kärsit erityisen kuivista käsistä kärsiville suosittelen lämpimästi Eriolin käsirasvaa, jota saa niin pikkuruisessa purkissa kuin isommassakin. Sitä saa myös hajusteellisena ja hajustamattomana. Hajusteellisesta en osaa sanoa juuta enkä jaata, sillä itse olen aina ostanut hajustamattoman version. Rasva imeytyy todella nopeasti ja pitää kädet pehmeinä ja kosteutettuina pitkään. Hintaa en tähän hätään muista tarkemmin, mutta muistelisin, että pyörii siitä 3 € kieppeillä. Iso purkki maksaa hieman reilu 6€. Tätäkin saa ihan "perus" ruokakaupoista.Kuulostiko mikään kohta tutulta? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit on aina tervetulleita ! :)