7. helmikuuta 2013

Pelkäätkö leimailua? (tuto)

Supersize -laattoja saat tilattua Pretty.fi:stä !

Leimailu, kuten kaikki muutkin kynsitaiteilu tekniikat vaativat harjoittelua. Netti on pullollaan erilaisia tutoriaaleja; videoita, kuvia jne. Itse olen jo kirjoittanut yhden postauksen laatoista ja tarvikkeista, postaukseen pääset TÄSTÄ. En aio tässä postauksessa keskittyä tarvikkeisiin, vaan itse leimailuun.

Leimailu on helppo tapa koristella kynsiä, mutta sotkuinen. Suojaa työtasosi siis huolella käyttäen esimerkiksi sanomalehteä, talouspaperia tai mitä nyt on saatavilla. Tässä blogissa ei viime aikoina olla paljoakaan leimauksia nähty, koska olen hurahtanut maalaamiseen. :)


Tein eilen tällaisen "jouluisen" liukuvärjäyksen, alla Wild n Mildin Hypnotic, jonka ostin Seppälästä eurolla. Kärkiin töpöttelin Wild n Mildin Magic Tulipia. Liukuvärjäys tutoriaaliin pääset TÄSTÄ »
Leimailuun tarvitset: 
• Kynsilakanpoistoainetta
• vanulappuja
• Leimailua varten kynsilakan

Leimailuun voit käyttää Konadin omia leimailuun tarkoitettuja kynsilakkoja, joka on sinäänsä suositeltavaakin, mutta ei pakollista. Kannattaa kokeilla ensin paperille, soveltuuko lakkasi leimaukseen. Hyvä nyrkkisääntö on, että sellaiset lakat, jotka peittävät hyvin ensimmäisellä kerroksella soveltuvat leimailuun. • Stamper
• Scraper

Itse suosin tuota isoa mustaa XL stamperia, koska siihen kuviot tarttuvat hyvin ja kuvion voi painaa kynnelle. Kaksi vasemmanpuoleista ovat "perus" stampereita, jotka ovat kovempia, joten niillä kuvio täytyy "pyöräyttää" kynnelle. Kerron näistä kahdesta tekniikasta myöhemmin enemmän. 

Scrapereitakin on monenlaisia, mutta suosin tuota "perus" Konadin omaa. Se pyyhkäisee ylimääräisen lakan mielestäni paremmin kuin muut. 

Kokeile itse, mikä on sinulle se paras ja helpoin. Mikäli leimailu ei heti onnistu, kannattaa miettiä onko vika välineissä, tekniikassa vai laatassa. 

Leimaaminen vaihe vaiheelta:

1. Puhdista välineesi hyvin, ja kostuta yksi vanulappu kynsilakanpoistoaineella valmiiksi.


2. Laita lakkaa haluamasi kuvion päälle reilusti.


3. Pyyhkäise scraperilla ylimääräiset lakat kuvion päältä. Pidä scraperia n. 45 asteen kulmassa, äläkä paina liikaa, mutta älä liian vähän. Napakka pyyhkäisy riittää. Kokeilemalla ja harjoittelemalla löydät oikean "tatsin" tähän.


4. Älä hätäänny vaikka lakkaa menisi viereisen kuvionkin päälle, se ei haittaa!


5. Paina stamper kuvion päälle. Ole nopea, jottei lakka ehdi kuivua!

6. Paina tai pyöräytä kuvio kynnelle. Muista, että kovemmilla stampereilla painaminen kynnelle ei onnistu, mutta suosittelen erityisesti painamistekniikkaa, sillä se on huomattavasti helpompi kuin pyöräyttäminen. Älä käytä väkivaltaa, stamperilla ei tarvitse runnoa kynttä, vaan paina niin, että kynsi uppoaa stamperiin.

7. Anna kuvion kuivua hetki ja laita päälle päällyslakka.

Muista olla nopea eri vaiheiden välillä. Harjoittelemalla oppii, ei kannata heti luovuttaa jos ei onnistu. Kokeile eri lakkoja ja välineitä.

Muutama vinkki vielä:

• Jos kuvio ei tartu leimasimeen kunnolla kokeile seuraavia neuvoja: viilaa stamperia pikkuisen, kokeile eri scraperia tai ole yksinkertaisesti nopeampi !

• Jos kuvio menee mönkään kynnelle painaessa/pyöräyttäessä, saatat saada tilanteen korjattua kynsilakanpoistoaineeseen kastetulla vanupuikolla. Älä paina sitä kynteen, vaan todella hellästi pyyhkäise niin että puikko osuu juuri ja juuri kynteen. Tässä vaarana on kuitenkin se, että töhrit koko alla olevan lakkauksen, joten kokeile tätä ainoastaan siinä tapauksessa mikäli leimaus meni niin pahasti mönkään, että koko lakkaus täytyisi poistaa.

• Aloita leimailu niin, että et pyri heti täydellisyyteen. Kokeile vaikka niin, että tahallasi leimaat kuviot hieman eri kohtiin kynsiä, sillä kohdistaminen on alkuun vaikeaa. Kun hallitset leimailun sujuvasti, ryhdy harjoittelemaan kohdistamista. :)


Lisään tähän loppuun kaksi hyvää videoita, joista saat vielä paremman käsityksen leimailusta:

Mitä mieltä olet leimailusta? Helppoa vai vaikeaa?


3 kommenttia:

  1. Kiitti vinkeistä ,hankin eilen xl stampperin ja täytys alkaan harjoitteleen leimaamista.Olen muutaman kerran kokeillu mut luovuttanu liian helpolla

    VastaaPoista
  2. Miten sä osaat tehä näi hienoja :o Itekkin meinasin alottaa kynsiblogin, nimen vaa tarvis=D

    VastaaPoista
  3. Hyvä vinkki leimaamisessa on se, että laittaa päälylakan värilakan päälle ja alkaa leimata vasta sitten kuivan päälyslakan päälle, jolloin voi melko huoletta pyyhkäistä pieleen menneen leimauksen sössimättä värilakkaa :o)

    VastaaPoista

Asialliset kommentit on aina tervetulleita ! :)