19. joulukuuta 2011

Ärsyttää, en tykkää...

Kaikilla meillä on ihan varmasti asioita, jotka ärsyttää tai joista ei pidä. En väitä, etten itsekin kuuluisi joidenkin seuraavien jutskujen "luokkaan", mutta siinä tapauksessahan mä ärsytän itse itseäni :D hah.
Mä en tykkää..

Mopoautoista. Ne vaan on niin ärsyttäviä tuol liikenteen seassa! Miettikää, niillä pääsee ajeleen jo15vuotias, jolla ei välttämättä ole tietoa kunnon liikennesäännöistä sun muista. Uskallan väittää, että useimmiten mopoauto hankitaan, jotta voidaan näyttää "coolilta". NOT. Yks päivä täs oiskos ollut viime viikolla, tulin normaalisti Lammilta Hämeenlinnaan päin nii vähän ennen Hämeenlinnaan menevää, tarkemmin sanottuna ennen Idänpään risteystä, mopoauto kiilas, vasemmalta (mun suunnasta katsottuna) kolmion takaa ärsyttävästi ja elvistellen mun eteen. Noh, ei siinä mitään niin tekee moni autoilijakin, mutta. Rajotushan siinä on se 60km/h. Tää mopoauto, putputti siinä vajaata 50km/h keskellä kaistaa. Oonko väärässä, vai eikös mopoautojenki kuuluis kuitenki suht reunassa ajaa?

Ihottuma. Mikään ei oo viimeaikoina ollut ärsyttävämpää kuin tää mun ihottuma. Tänään kylläkin kävin (taas kerran) terveydenhoitajan luona kinuamassa lääkäriaikaa ja sainkin sen. Rupee pikku hiljaa tekeen oikeesti pahaa pestä käsiä ja varsinki kuivata! Käden nyrkkiin laittaminen ja tavaroista kiinni pitäminen aiheuttaa tunteen, että mun iho repeää. Ei kiva.

Kaksinaamaiset ihmiset. Öh, täytyykö esittää kaveria, jos ei oikeesti sitten kiinnostu/pidä henkilöstä lainkaan? Miksi pitää puhua ihmiselle toista ja sitten muille toista. Höh sanon minä.

Liikennesääntöjen unohtuminen/välinpitämättömyys. Sitten mietitään, mistä ne kolarit nyt sitten johtuukaan. Ajan varmasti itsekin välillä huonosti ja holtittomasti, mutta en mä sentään kiilaa, tai tee muuta ärsyttävää ja vaarallistakin liikenteessä. Tässä eräs päivä ajelin hakemaan Jopoa koulusta, niin mun eteen kiilas ihan yöstä joku musta auto sellaselta parkkipaikkasyvennyksestä, mikä niiden oikee nimitys onkaan. No kuitenkin. Se oli tosi liki ettei kolaria sattunu. Onneks vauhtia ei ollut ku ehkä 40km/h mutta silti! Välinpitämättömyydestä sen verran. Olisikos ollut toissapäivänä, kun oli pimeää ja tultiin Jopon kanssa Satulta ja Riipilta kotiinpäin, nii näin kyllä kolme pikkupoikaa(n.10v ehkä?) jalkakäytävällä sellasessa rykelnelmässä. :D Noh, olin just ohittamassa niitä, ku se poika joka oli autotielle selin, päätti juosten ylittää autotien! Jouduin jarruttaan melkosen napakasti, mietin vaa et kuinka ois liukkaalla kelillä käyny. Siinä kohtaa ensimmäinen ajatus oli tietysti " mitä PIIPPP.... " ja jälkeenpäin aattelin, et jos en ois ite säikähtäny ja häkeltyny niin paljon nii oisin pysähtyny, käyny jututtaan sitä poikaa ja tarvittaessa pyytäny jopa vanhempien numeron ja kyselly vähän et miten niiden poika tollai tekee, eikö se tiedä kuinka vaarallista tollanen on tälläi joulukuussa ku pitäis olla liukasta?

Ylimielisyys. Okei, jotkut on varmasti muita parempia jossain asioissa, mut täytyykö heittäytyä ylimieliseksi?

Märät sukat. Se tunne, kun kastelet sukkas kenkien läpi ja joudut oleen koko koulupäivän märät sukat jalassa. En tykkää.

Ylivaikeat koulutehtävät. Haasteellisuuden ymmärrän, mut että mua ärsyttää jos en ymmärrä edes tehtävänantoa! :D Matikassa mua raivostuttaa jos en osaa, oonkohan liian itsekriittinen/asettanu liian suuret odotukset itelleni?

Liiallinen yleistäminen. Njäh, eikai tästä paljoo mitään tarvi sanoa? Ei se tarkota et jos kymmenen on nii se yhdestoistaki olis.

Huumorintajuttomuus. Mä oon aika öhöm, "vitsikäs" ihminen. Heitän varmasti kokoajan typeriä juttuja, mut ei niitä saa liian vakavasti ottaa!

Flunssa. Nenä vuotaa, kurkkua kutittaa, yskittää, henki ei kulje. Voiko sen mahtavampaa oloa ollakaan? ps. se oli sarkasmia.  

Rohtuneet huulet. Ne on yksinkertaisesti kipeät! Käytän jokaikinen päivä paljon huulirasvaa jottei mun huulet rohdu :D

Päätelmien tekeminen ulkonäön perusteella/ennakkoluuloisuus. Voiko typerämpää ollakaan? Nyt myönnän, syyllistyn totaalisesti ennakkoluuloisuuteen, mutta olen sen saanut itseltäni edes hieman kuriin. En enää aattele et toi ON sellanen, vaan ajattelen pikemminki; ehkä se ei OLEKAAN sellanen.

Liikennevalot. Ei saa ymmärtää väärin, ne on loistava ja hyvä keksintö ! Mutta ainakin Hämeenlinnan liikennevalot vihaa mua. AINA ku on kiire, niin jään joka valoihin. Sitten ne välillä tekee sellasta " hähää, menenpäs just nyt ku toi on just ajamassa tästä nii punaseks ja just ku se pysähtyy nii vaihdan vihreäks. MUAHAHAHHAA " :'D

"Hitaat ihmiset". Olen kärsivällisyydettömän ihmisen multihuipentuma. Mun mielestä kaiken pitäs tapahtua just ja nyt heti, mut sitten kun on ihmisiä, joilla ei ole mikään kiire ja vaan ooooikeeeeiinn hiiiitaaastttiii puhuu ja tekee juttuja nii haha, tällä tytöllä ei meinaa kärsivällisyys riittää! :D tosin, oon kyllä kehittyny tässäki asiassa huimasti! :)

Kynsilakan poistaminen. Asetoni vai mikä lie, haisee pahalle. Kynsilakka ei irtoa. Se on kaikenlisäks kovin työlästä!

Aliarviointi. Kai mäki nyt jotain osaan? :D Ei saa tyrmätä ihan heti, vaikkei "päällisinpuolin" vaikuttaiskaa et joku osais/tietäis jotakin.

Nyrpeät ihmiset asiakaspalvelu ammatissa. Onko liikaa vaadittu olla edes neutraali ku on vaikka kassalla istumassa? Eikai se asiakkaan vika ole, jos ei kiinnosta olla siellä töissä..

"Mä oon aina oikeessa" -ihmiset. Syyllistyn tähänkin ja usein. Mutta se vasta onki ärsyttävää, ku tapaa samanlaisen "mä oon aina oikeessa" -ihmisen ja rupeaa sen kanssa kinaamaan :D Täytyy koittaa opetella tästä tavasta pois..

4 kommenttia:

 1. Olen kympillä samaa mieltä eritoten ton asiakaspalvelukohdan kanssa. Miksi lähteä sellaiselle alalle jos hymyilyä ei oo jaksanu opetella? Samaten ylimielisyydestä olen samaa mieltä. Vaikka sitä osaakin kymmentä asiaa paremmin kuin useimmat muut, vois yrittää opetella olee kulkematta nokka katossa.

  VastaaPoista
 2. Joo, tai ei tarvii ees välttämättä ryhtyy järkkään mitään suurta tekohymyä, mut se et sen "ei kiinnosta" -asenteen ei tarviis välittyä asiakkaalle. Tai ainaki mun mielestä. Sellai perus "hei" jne. ois kiva mutku kerranki yks kassa vaa sano sillai hieman töykeästikin sen ostosten hinnan.. eikä mitään muuta. :D

  VastaaPoista
 3. Sinä oot näköjään päässy vähällä, onnekas! :D Mulle on monesti sattunu semmonen muija joka ei sanonu yhtikäs mitää, tuijotti vain. Minä siinä koitin heippaa sanoa mutta ku ei vastausta kuulunu nii olin sitte hiljaa enkä sanonu ees kiitos, vaikka se refleksiksi on jo muodostunut. Pyyhkeitähän siitä kauppiaalle lähti. Samaten eräs päivä vaatekaupassa asioidessani (näytin varmaan räjähtäneeltä, okei) nuori myyjä kattoi pitkään päästä varpaisiin ennen kuin edes moikkasi. Siinä kauheesti huvittanu enää mitää ostoksia tehä...

  VastaaPoista
 4. Nonni, onneks mulle ei oo tollasta sattunut.. Kyl löytyy ihmisiä, jotka selkeesti on ihan väärällä alalla..

  VastaaPoista

Asialliset kommentit on aina tervetulleita ! :)