25. syyskuuta 2012

Liukuvärjäys -tutoriaali

Tässä olisi nyt tutoriaali siitä, miten minä teen liukuvärjäyksen kynsiin (joka muuten on oikeastaan laiskaversio Nailasauruksen taktiikasta!). Kuvat on otettu tänään illalla, joten oli jo hieman hämärää, siksi kuvien laatu on vähän mitä on. Onneksi kuitenkin kuvat ovat vain esimerkkeinä ja selventämässä selityksiäni. Toivon, että tästä on mahdollisimman monelle hyötyä ja olisi mahtavaa jos linkittäisitte tällä ohjeella tekemiänne liukuvärjäyksiä minulle :) Ihan mielenkiinnosta haluaisin nähdä toistenkin tuotoksia ! Kivaa olisi myös se, että linkittäisit tämän tutoriaalin, jotta mahdollisimman moni pääsisi hyödyntämään tätä. 

Liukuvärin tekemiseen tarvitset ainakin kaksi lakkaa, sekä sienen töpöttelyä varten. Sieni voi olla perus keittiösienen pala, meikkisieni tms. Tällä kertaa käytin keittiösientä. 

Ensimmäisessä osiossa näytän miten teen kaksivärisen liukuvärin, joka on erittäin helppo tehdä ! Käytin lakkoina Flormarin sävyjä 446 ja 448. Pohjalakkana käytin tuota 446:ta. 


1. Lakkaa pohjalle haluamaasi lakkaa niin monta kerrosta, että lopputulos on mahdollisimman peittävä. Anna lakan kuivua täysin kuivaksi! Itse lakkasin ensin kaksi kerrosta, ja sitten onnistuin hieman suttaamaan mallitikun huonolla "nukkaavalla" meikkisienellä, joten laitoin vielä yhden kerroksen. Tästä syystä mallitikussa on noita pieniä kummallisia pilkkuja.


2. Laita molempia (pohjalakkaa sekä toista valitsemaasi lakkaa) lakkoja sienelle runsaasti kuvan osoittamalla tavalla.


3. Töpöttele sienellä kevyesti lakkaa kynteen. Rajan saat häivytettyä töpöttelemällä hieman edestakaisin, jolloin pohjalakka sumentaa rajaa. Eli: Aloita töpöttely kynnen alaosasta, etene ensin kohti kärkeä. Palaa sitten hieman kohti kynnen alaosaa, taas kohti kärkeä, jälleen alaosaa kohti jne. Älä tee mitään suuria liikkeitä edestakaisin. Töpöttele rauhassa, ja muista ettei sientä saa runtata kynttä vasten vaan sillä töpötellään kevyesti !


Joskus tämä vaatii useamman "yrityksen", joten anna kynnen kuivua hyvin ennen uutta töpöttelykerrosta! Yllä oleva kuva on siis yritys nro 2 ! Raja on kuitenkin omasta mielestäni liian näkyvä, joten töpöttelin lakkaa vielä lisää.


4. Nyt näyttää jo paljon paremmalta! Halutessasi voit töpötellä pelkkää kärjessä olevaa lakkaa kärkeen tummentaaksesi sitä vielä. Lopuksi muista laittaa päällyslakka, koska sieni jättää lakan muhkuraiseksi.


Esittelen teille vielä kuinka teen kolmivärisen liukuvärin.


1. Jälleen, lakkaa kynnet normaalisti haluamallasi lakalla. Anna kuivua hyvin ! Käytin Golden Rosen 186:sta.


2. Laita tällä kertaa kolmea lakkaa sienelle kuvan osoittamalla tavalla. Ylhäältä alas: Golden Rose 186, Golden Rose matte 11 sekä Kleancolorin Black.


3. Loppu tehdäänkin oikeastaan ihan samalla tavalla kuin kahdella värilläkin, joten en toista niitä nyt tähän. (ohjeet ylempänä nro 3:sta eteenpäin)


Kolmen värin liukuväristä tuli mielestäni todella kiva! Enpä olisi uskonut.. :)

Liukuvärin tekeminen ei ole oikeasti lainkaan vaikeaa, muista aina että annat kerrosten välissä kuivua, ennenkuin töpöttelet lisää lakkaa kynnelle! Jos et ensimmäisellä töpöttelykerroksella onnistu, anna kynsien kuivua ja yritä uudelleen.

Tsemppiä kokeiluille, muistakaa linkitellä tekeleitänne ja kysykää toki jos jäi jotakin kysyttävää. Ja tietenkin: Mitä mieltä olit tästä tutoriaalista? 

5 kommenttia:

 1. Jos mä tällä ohjeella kusen niin on kyllä tekijässä iso vika.

  VastaaPoista
 2. jee! Pitää kokeilla tollei, enne oon saanu iha erilaisia ohjeita eikä oo värjäykset onnistunu! (:

  VastaaPoista
 3. Pitääpäs kokeilla tuotakin tapaa. :D Itse yleensä töpöttelen yhdellä värillä toisen lakan päällä ja niinkin on kyllä onnistunut tosi hyvin. :)

  VastaaPoista
 4. Loistava ja melko yksinkertainen koristelu. Tilasin jo pikkujoulumeininkejä varten Grimasin valkoista irtohilettä ja ajattelin tehdä vain perinteisen ranskalaisen glitterkärjillä mutta hitsi, liukuväri + glitter olisikin upea! Ideoita/kokemusta miten irtoglitterin saisi lisättyä ylempään liukuväriin niin että efekti glitterinkin kanssa olisi liukuva?

  VastaaPoista
 5. Kokeilin tehdä tällä tapaa ja onnistu kyllä hyvin ja tuli kivat kynnet. :) Pienellä vaivalla saa erikoiset kynnet, nämä on aina kivoja kikkoja. :D

  VastaaPoista

Asialliset kommentit on aina tervetulleita ! :)