22. syyskuuta 2012

Kelmuillaan !


Niille, joille tämä termi "elmukelmukynnet", ei vielä ole tuttu niin TÄÄLTÄ löydät tutoriaalin näiden tekemiseen. Aion kuitenkin itsekin sanallisesti selittää vielä miten olen nämä tehnyt, joten älä katoa ! 

Elmukelmukynnet tehdään siis yllätys yllätys käyttämällä elmukelmua! Kelmusta leikataan pieniä paloja, jotka puristetaan  pieniksi mytyiksi/palloiksi, koin itse tämän jostain kumman syystä mukamas "haastavaksi". Ensin lakataan koko kynsi halutulla pohjalakalla, minulla on käytössä Flormarin 443. Pohjalakan annetaan kuivua täysin, sillä muutenhan myös pohjalakka lähtee elmukelmun mukaan. Kun pohjalakka on täysin kuiva, lakataan koko kynsi toisella lakalla (huom! tee yksi kynsi kerrallaan!), itse käytin tänään Seppälästä hankkimaani Wet n Wildin On a Tripiä. Kun lakka on vielä märkää, otetaan elmukelmumytty ja töpötellään kevyesti päälimmäistä lakkaa pois, halutuista kohdista. Kun olet saanut jokaiseen kynteen tehtyä töpöttelyt niin enää päällyslakka ja valmista tuli. Suosittelen ehdottomasti päällyslakan laittoa, se hieman "sumentaa" lopputulosta. Viimeistelin kynnet vielä muutamalla pisaran muotoisella strassilla. 

Oikeasti elmukelmukynsien tekeminen ei ole lainkaan vaikeaa. Mietin tässä tänään kihlattuni kanssa, että miten ihmeessä jotkut keksivät näitä erilaisia kynsien koristelu taktiikoita. Kuten vaikka vesimarmorointi? Tai juurikin tämä elmukelmuilu? Tai pillien käyttö? En ymmärrä. Minä vaan seuraan perässä ja teen mitä muutkin tekee. Hah. :) 

Oletko itse elmukelmuillut ? Mitä mieltä olet kynsistä, aiotko itse kokeilla? ;) 

Psst, muistakaahan ihmiset osallistua ARVONTAAN !

6 kommenttia:

 1. Kivat kynnet!:)
  pitää itekki kokeille tätä tekniikkaa, uus juttu mulle!:)

  VastaaPoista
 2. Onhan tuota tullut kokeiltua :) Se on ihan helppoa ja tulos on tosi kivan näköinen!

  VastaaPoista
 3. Kivat kynnet, varsinkin nuo pisara strassit sopivat hyvin tähän!

  En ole vielä kokeillut, koska en ole löytänyt kunnollisia ohjeita/tajunnut ideaa, mutta nyt kuin luin tämän tekstisi niin sain heti idean, että millä tavalla teen elmukelmu kynnet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ! :) Jostain syystä en osaa vaan jättää kynsiä ilman mitään timantteja tms. hah :D

   Poista
 4. Minkälaisia kynsiä voi tehdä pilleillä? :) En ookaan ennen kuullut sellasesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://sonnela.blogspot.fi/2012/02/eka-splatter-kokeilu.html

   Tuossa on linkki esimerkkiin :) aika hauskat ois!

   Poista

Asialliset kommentit on aina tervetulleita ! :)