20. marraskuuta 2012

Nail World Supersize kuvalaatat + leimausasiaa

Kerroinkin jo eilen, että aion tänään skipata haastekynnet ja kirjoitella teille Nail World Supersize kuvalaatoista. Päätin myös esitellä teille erilaisia stampereita ja scrapereita, ja kertoa omat fiilikset ja kokemukset näistä. 


Aloitetaan erilaisista stampereista. Itse olin täysin myyty, kun ensimmäisen kerran XL-stamperia kokeilin, ja olen edelleen ! XL-stampereita ei jokin aika sitten saanut suomalaisista verkkokaupoista lainkaan, mutta asiat muuttuivat ja nykyään niitä saa niin Cesarsshopista kuin Mimaxilta. Minulla on vain tämä yksi XL-stamperi, joten en osaa lainkaan sanoa mikä kaikista nykyisistä vaihtoehdoista on paras, mutta voin sanoa kyllä, että omani on erittäin toimiva!

Pienemmillä stampereilla on helpompi kohdistaa kuin isommilla. XL-stamperin isoin plussa on se, että sillä saa käytettyä XL kokoisia kokokynnen kuvioita. Itse kuitenkin suosin pienempiin kuviin pienempää stamperia, yllätys. Värillä ei ole väliä, vaikkakin nämä kaikki kolme esittelyssä olevaa stamperia ovatkin eriväriset. :)

Näistä kolmesta voisin vielä ainakin sen verran eroja kertoa, että XL-stamperi soveltuu kokokynnen kuvioihin paljon paremmin myös sen takia, että leimausosan materiaali on pehmeämpää, joten kynsi uppoaa siihen ja kuva tulee paremmin kynnelle. Kuvan pienemmät stamperit ovat kovempia, eikä kynsi uppoa juuri lainkaan. Näiden kanssa täytyisi kuva "pyöräyttää" kynnelle.


Osa stampereista on kaksipäisiä. Toisessa päässä voi olla joko pienempi stamperi tai vaikkapa scraper. Itse en käytä XL-stamperini toisessä päässä olevaa pikkustamperia, se on aivan liian pieni! En ole myöskään kokeillut koskaan keskimmäisen stamperin scraper osaa. Se on 1,5cm pitkä ja melko terävän tuntuinen, joten vaikka se saattaisi toimiakin, se tulee naarmuttamaan laattoja pahasti.

Stamperi kannattaa valita juuri omien tarpeiden mukaan. Jos sinulla on kaarevat ja mahdollisesti pitkätkin kynnet, kannattaa hankkia tuollainen XL-stamperi. Silloin saat kuvion kuin kuvion koosta riippumatta nätisti ja helposti painettua kynnelle. Jos taas olet valmis käyttämään tätä "pyöräyttämis" tekniikkaa, etkä pidä kokokynnen kuvioista, voit ihan hyvin hankkia tuollaisen "tavallisen" stamperin.

Vinkki: Viilaa uuden stamperisi leimausosaa karheammaksi, niin kuvio tarttuu siihen paremmin !


Sitten ihan vain muutama sana scrapereista. Otin kuvat näistä kahdesta scraperista, joista aion pääosin höpistä nyt. Älkää toki häiriintykö vasemmanpuolisen suttuisuudesta, se on jo 3 vuotta vanha, kärsinyt ja kynsilakkainen scraper, mutta täysin toimiva sellainen. Näillä kahdella ainoa ero tosiaan on se, että vasemmanpuoleisessa on metallinen pyyhkäisyosa ja oikeanpuoleisessa muovinen. Itse suosittelisin tietysti muovista, koska se ei naarmuta laattoja. Jouduin kuitenkin itse toteamaan oikeanpuoleisen scraperin kanssa, että se ei toimi. Kun käytän sitä ylimääräisten lakkojen pyyhkäisyssä, niin kuvio ei tule lainkaan stamperiin. En tiedä, onko syy minussa vai itse scraperissa.

Vinkki: Scraperina voit käyttää myös vanhaa pankkikorttia, jäsenkorttia tms.


Muista aina ottaa kaikki mahdolliset kalvot pois uuden laatan päältä! Minulle on joskus aikanaan käynyt niin, että luulin ettei leimauslaatta toimi lainkaan, mutta paljastuikin että tuollaisen kuvassa näkyvän sinisen kalvon alla olikin vielä ohuenohut kalvo. Siksi kannattaa aina ensimmäisenä tutkia viimeisen päälle, että onko kaikki mahdolliset kalvot otettu pois, ennenkuin epätoivo laatan toimimattomuudesta iskee.

Siirrytäänpä itse päivän aiheeseen, eli Nail Worldin Supersize Stamping Image Plate 1 ja 2:seen !


Nämä uutuudet ilmestyivät Pretty.fi :lle jokin aika sitten, ja nyt pääsin ilolla itsekin näitä kokeilemaan ! Kun avasin pakettia, jossa tiesin näiden olevan, tunne oli kuin pikkulapsella jouluna. Ensimmäinen sana, joka tuli mieleeni, kun pidin laattoja ensimmäistä  kertaa kädessäni oli: WAU. Yli 200 kuviota per laatta. Siinäpä on kokeiltavaa!

Ensimmäisessä kuvassa saatte hieman käsitystä laattojen koosta verrattuna tavalliseen pienenpieneen Konad laattaan. Melko isoja, eikö?


Supersize laatat ovat kooltaan 26,5cm x 31,5 cm !! Jättimäisiä! Osa teistä varmasti omistaa myös näitä XL-kuvalaattoja, jotka ovat kooltaan 16cm x 22 cm. Nekin jäävät näiden Supersize kuvalaatojen varjoon koonsa puolesta.


Supersize kuvalaattojen kuviot ovat täysin samoja, mitä Konad kuvalaatoissa on. Konad kuvalaatat maksavat n. 5€/laatta, mutta yksi Supersize kuvalaatta maksaa Pretty.fi:ssä 24,90€ !! Sillä rahalla saisit Konad laattoja n 5, mutta Supersize kuvalaatat sisältävät 40 kuvalaatan kuviot. Miettikää, mikä säästö !

Supersize kuvalaatta nro 1 sisältää Konad laattojen 1-40 kuviot, pääset tutkailemaan ko. laattaa TÄSTÄ » 

Supersize kuvalaatta nro 2 sisältää Konad laattojen 41-81 kuviot, pääset tutkailemaan ko. laattaa TÄSTÄ » Otin muutamia "yleisä" kuvia molemmista laatoista, erityisesti muutamista kuvioista, jotka kiinnostavat itseäni ensisilmäyksellä. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa kuvia myös Pretty.fi:n sivuilta, sillä sieltä näet tarkemmin kaikki kuviot. TÄSSÄ vielä linkki aiempaan postaukseen, jossa olen kuvalaattojen kuvioita leimaillut kynsiini :)

Kuvia laatasta nro 1: 
Laatta nro 2: 

Laatta nro 2 sisältää mm. Konad m57 kuviot, jotka ovat yleisiä ja haluttuja kuvioita leimauksesta innostuneiden parissa. ;)


Lempparikuvioitani laatasta nro 1 :Lempparikuvioitani laatasta nro 2 : Mahtavaa, jos jaksoit katsoa ja lukea tämän jättipostaukseni loppuun asti, ja toivottavasti tykkäsit. :) 24,90€ ei ole paha hinta 40:nen Konad laatan kuvioista, joista joutuisit maksamaan n. 200€, mikäli haluaisit kaikki kuviot pikkuisilla Konad laatoilla ! :) Mitkä ovat ensiajatuksesi Supersize kuvalaatoista? :) Saattaisitko jopa innostua tilaamaan?


2 kommenttia:

Asialliset kommentit on aina tervetulleita ! :)