13. huhtikuuta 2012

Tutoriaali: Kukkasien teko (2 tapaa)

Nää nyt on varmaan jo nähty juttu, mutta ajattelin kuitenkin jakaa nämä kukka vinkit teidän kanssanne. Nämä tehdäksesi tarvitset oikeastaan vain:
- Kynsilakkaa
- Coctailtikku/manikyyritikku/nuppineula tms.

Vaihtoehtoisesti voit halutessasi käyttää dotting toolia apuna, mutta terälehdet voi tehdä myös niin, että laskee kynsilakkaa kynnelle ihan vain kynsilakan siveltimellä. Ei tule täydellisiä ympyröitä, mutta eipä se ainakaan minua ole haitannut aiemmin.


Aloita tekemällä haluamasi määrä (itse teen 4 tai 5) palloja. Anna pallojen kuivahtaa vähän, mutta ei täysin kuivaksi! Nyt tarvitset sitä coctailtikkua tms. työvälinettä.


Ensimmäisenä esittelen tämän tyylisen kukkasen. Anteeksi kuvan heilahdus, mutta alempana on samanlainen kukkanen paremmalla kuvalla ! Eli, tällaisen kukan saat tehtyä, kun otan työvälineesi ja vedät viivan kynttä pitkinkohti pallon keskustaa. Jos viiva ei ensimmäisellä kerralla onnistu täydellisesti, voit yrittää tehdä sen uudelleen. Tämä saattaa kuitenkin sotkea kukkasen, joten ole tarkkana!


Toisen tyyppinen kukkanen onkin sitten tällainen. Käytin itse tätä melko paljon, mutta se ei tässä nyt ihan täysin onnistunut, kannattaa hieman pyyhkäistä työvälinettä välillä ettei se suttaa tällätavalla. Tässä sinun tulee vetää viiva koko pallon läpi. Ei sais antaa ihan näin paljoa kuivua mitä mä annoin tän.. Tällä tekniikalla voit tehdä vaikka kukan lehdetkin, eikö? 


Kukan keskelle voit oman maun mukaan tehdä pallon toisella kynsilakalla, käyttää hileitä tai vaikkapa strasseja. Miten vaan haluat! Vinkkinä: Itse ostin nuo hopeat pikku hileet Tiimarista ja ne maksoi vain 1,50€ ja on tosi monikäyttöisiä ! Kiinnittyy hyvin pelkällä kynsilakalla.

Tottakai voit tehdä kukkasia pelkästään palloja tekemällä, mutta tässä nyt oli tälläinen ehdotus. :)

Oliko tästä tutoriaalista mitään apua? Mitä pidät? Kerro millaisia kukkasia sinä teet? 

2 kommenttia:

 1. Voi vitsi, tää oli tosi hyvä, oon monesti miettiny miten tollasia kukkia tehdään :D
  Ja noi on hyviä ku voi tehä lyhyisiinki kynsiin, niinku mulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oli apua! Noi on kans kivoi just ku ne ei oo vaikeita tehä ja ne on niin monipuolisia :) tykkään itekki hirveesti näistä !

   Poista

Asialliset kommentit on aina tervetulleita ! :)