12. toukokuuta 2014

Yksinkertaista kimallusta


Varmasti jokainen bloggaaja on kokenut sen päivän kun mikään ei onnistu, aivot lyö tyhjää tai kaikessa yksinkertaisuudessaan haluaa kynsilleen jotakin nopeaa, simppeliä ja helppoa. Kuitenkin niin, että kynnet näyttävät koristelluilta, eli pelkkä yksivärinen lakkaus ei riitä.

Tällä kertaa halusin näyttää teille varsin yksinkertaisen manikyyrin, joka kuvastaa juurikin edellä mainittua päivää/hetkeä.

Tähän lookkiin tarvitset:
- haluamasi värisen kynsilakan (minulla musta lakka, joka tuli kaviaarimanikyyrisetin mukana)
- irtoglitteriä
- päällyslakan (tähän en välttämättä käyttäisi pikakuivattajaa, jos vaan suinkin varastostasi löytyy esimerkiksi jokin tavallisen päällyslakan jämä)
- siveltimen tai muun jolla voit laittaa irtoglitteriä kynnelle

Itse päätin laittaa alle vielä lakkaa, jossa on kivaa vihreää kimalletta, eli Kleancolorin Forest Fairya. Se ei ole "pakollinen" vaihe, voit vaihtoehtoisesti käyttää lakkaa, jota laitat yleensäkin ranskalaisen alle tai sitten voit olla laittamatta mitään. 


Laitoin siis alle yhden kerroksen Forest Fairya, jonka päälle tein mustalla vinoranskiksen. Rajalle laitoin päällyslakkaa ja päälle ripottelin irtoglitteriä siveltimellä (älä vaan koita kaataa suoraan purkista!), tässä sinun ei tarvitse olla tarkka rajojen tai muiden kanssa. Glitter jää kiinni vain niihin kohtiin joissa on päällyslakkaa. Muistathan, että irtoglitterin käyttäminen on erittäin sottaista puuhaa, jos siis aiot ripotella tai "dippailla". Kun lopputulos oli kuiva, kävin pesemässä käteni saadakseni ylimääräiset glitterit pois. Ne saisi varmasti esimerkiksi kynsiharjalla tai viuhkamaisella siveltimellä varovasti pyyhkimällä pois. Lopuksi laitoin kerroksen Seche Viteä ja valmista tuli. 

Haluan antaa teille muutaman vinkin irtoglitterin käytöstä. Jos et halua glitteriä ns. "tuhdisti", kuten näissä kynsissä, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä:
Kaada päällyslakkaa alustalle (voi olla maalauspaletti, muovikulhon kansi tai mitä ikinä keksitkään, itse en kuitenkaan suosittelisi paperin käyttöä) ja kaada sitten varovasti irtoglitteriä päällyslakka tilkan viereen. Tämä siksi, että sinun on helpompi annostella glitteriä valmiiseen seokseen. Sekoita sitten varovasti glittereitä päällyslakka tilkan sekaan haluamasi määrä, kokeile aina välillä astiasi puhtaaseen kohtaan että kuinka paljon glittereitä tulee seoksen mukana. Seos on valmis levitettäväksi kynnelle. Itse suosin tätä tapaa useimmiten, sillä se on siistein tapa käyttää irtoglitteriä, jollet sitten onnistu koko purkillista kaatamaan tms. 

Muista aina puhdistaa sivellin hyvin käytön jälkeen! :) 


Mitä mieltä olet irtoglittereistä ja niiden käytöstä? Käytätkö niitä usein? :)  

9. toukokuuta 2014

Vastaväri


Kuinka moni haaveilee osaavansa maalailla one stroke kukkia, yhtä upeita kuin niissä Youtube videoissa? Minä ainakin. Olen sanonut sen aiemmin ja sanon sen taas uudestaan, amatööri olen. Harjottelen kuitenkin aina silloin tällöin, useimmiten pilaan lopputuloksen liian paksuilla rajauksilla kuten tällä kertaa... Toki täytyy myöntää, että parannusta on tapahtunut. 

Lakkasin ensin pohjalle pari kerrosta Seppälän Nails -sarjan valkoista lakkaa, jotta tuo pastellinkeltainen (Nails -sarjaa tuokin, pohjassa näyttäisi lukevan 7), peittäisi ilman miljoonaa kerrosta. Kukat tosiaan maalasin one stroke tekniikalla, violettia ja valkoista akryylimaalia käyttäen. Jos joku ei vielä ole tutustunut one strokeen, niin kannattaa ehdottomasti laittaa Youtubeen hakuun videoita. Rajasin kukkaset valkoisella akryylimaalilla, tarkoituksena oli ohuet rajat, mutta en taida hallita sivellintäni. Lopuksi lisäsin muutamat strassit. Väreistä sen verran, että mulla oli kamalat ongelmat keksiä ko. keltaiselle kaveriksi sopiva väri. Violettiin päädyin, sillä sehän on keltaisen vastaväri! 

Onko one stroke "in" vai "out" ? :)   

3. toukokuuta 2014

I'm Back !

Niinkuin otsikko jo kertoo, aion nyt noin vuoden jälkeen jatkaa blogiharrastustani taas. Vuoteen on mahtunut paljon kaikenlaista, mutta ennen kaikkea totaalinen innostuksen lopahtaminen kynsi/blogiharrastusta kohtaan. Olin pitkään tekemättä kynsiä lainkaan ja nyt viime aikoina olen taas innostunut, en ehkä ihan niin aktiivisesti kuin joskus aikaisemmin mutta innostunut kuitenkin. Kiitos kaikille lukijoilla, jotka ovat jaksaneet roikkua lukijanani näinkin pitkän ajan. Tänään aion teille esitellä kahdet kynnet, toiset tein siskolleni ja toiset itselleni. 


Nämä ovat siskoni kynnet, joihin inspiraatio iski Robin Mosesin videosta, katsoin mallin ja tein sitten oman versioni. Nyt en valitettavasti pikaisen tutkailun jälkeen löytänyt ko. videota, olisin muuten linkittänyt suoraan siihen. Se oli sen verran vanhempaa materiaalia. Näihin käytin valkoista, pinkkiä ja keltaista lakkaa sekä mustaa akryylimaalia.


Omilla kynsillä tällaiset ehkä vähän epämääräiset pläjäykset. Pohja on tehty töpöttelemällä ensin valkoista lakkaa kynsien kärkeen häivyttäen tyveä kohti, sitten pinkkiä samallailla satunnaisesti valkoisen sekaan ja lopuksi keltaista. Päälle itse päädyin laittamaan vielä upeita pieniä keltakultaisia hexagon glittereitä. Ilman niitäkin lakkaus oli ihan nätti, mutta mielestäni jotenkin keskeneräisen näköinen.


Alku takkuilee tässä bloggaamisessa mulla. Tuntuu ettei saanut millään minkäänlaista järkevää tekstiä aikaseksi, joten pahoitteluni. Toivottavasti ymmärrätte...

Kivoja kynsihetkiä teille !