28. helmikuuta 2013

Koristeluteippi; pysyykö vai ei?


Kuinka moni teistä lukijoista on kokeillut koristeluteippiä kynsille? Siis teippiä, joka on tarkoitettu jätettäväksi kynnelle? Sitä pikku pirulaista, jonka pää hukkuu jatkuvasti, koita siinä sitten etsiskellä.. Minä olen ja useasti ! Kokeilin taas. Ei onnistunut.. 

Näin käytät koristeluteippiä: (lyhyesti sanottuna)

Tarvitset: koristeluteipin, päällyslakan sekä pienet kynsisakset tai leikkurit tms. 

1. Etsi teipin pää.. Vedä teipistä pätkä, ja paina teipin pää kynnelle siihen kohtaan, josta haluat teipin lähtevän. Jos teippi tulee kynnen reunan tuntumaan, jätä pieni "hajurako" eli älä laita teippiä kynnen reunan yli yhtään vaan jätä pieni rako. Muuten teipin pää jää repsottamaan ja teippi irtoaa. Kun jätät "hajuraon"  (onpas hassu sana tähän yhteyteen) teipin pää jää hyvin päällyslakan alle. 

2. Paina teippi kynteen kauttaaltaan, aloituskohdasta loppuun, kannattaa "vetää" sormella teipin päältä. Tällöin teippi kiinnittyy kauttaaltaan kynteen ja vältyt ikäviltä rypyiltä.

3. Leikkaa teippi poikki. Muista jättää rako kynnen reunaan!

4. Laita päällyslakkaa. Suosittelisin n. kahta kerrosta! 

Teoriassa ei kovin haastavaa.. Eihän?

Nyt joku siellä nauraa, että mitä tuo tuolla kertoo miten teippiä käytetään, vaikka juuri aikaisemmin sanoi, ettei onnistunut teipin käytössä itse. Teipin käyttäminen itsessään ei ole mitään haastavaa, ainoa iso miinus on se, että se on "pikku nypräämistä". Jotenkin itselleni tuottaa "tuskaa" asetella teippi kohdilleen jne. Jotenkin se tuntuu ylitsepääsemättömältä! Kuitenkin päätin tehdä tällaiset kunnon raitakynnet, jotka on muuten kivan näköiset :) Kyllä, en onnistunut reunojen kanssa, jotenkin onnistuin lätkäsemään teipin aina jotenkin vinoon tai muuten vaan huonosti. Laitoin uudelleen ja uudelleen saman teipin, jossa tein hurjan ison virheen! Tottakai liimapinta menee, teippi "kihartuu" jne. Olin typerä. Älkää te tehkö sitä virhettä! Rullassa on teippiä vaikka miten paljon, joten älkää empikö leikata huonolla liimapinnalla varustettua pätkää pois. 


Koristeluteipin käyttövinkki: 

Jos olet yhtä surkea teipin käytössä, mutta periaate ja koristelutulos on mielestäsi kiva, kannattaa ehdottomasti hyödyntää teippi TÄMÄN tyyppisissä koristeluissa! Kynsien koristeluteippi toimii erittäin hyvin koristelutavassa, jossa teippiä laitetaan kynnelle niihin kohtiin, joista haluaa pohjalla olevan lakan näkyvän sen jälkeen kun päälle on laitettu jokin toinen lakka. Idean ymmärrät varmasti, jos katsot tuon "TÄMÄN" sanan takaa joskus aiemmin tekemäni kynnet. :) 



Onnistutko kynsiteipin käytössä?


19. helmikuuta 2013

Kaikki osaavat tehdä pilviä?

Huono blogin pitäjä ilmoittautuu! Olen tosissani koittanut saada innostustani bloggaamiseen takaisin, kynsiä kyllä lakkailen, mutta blogia päivittelen harvoin.. En tiedä edelleenkään, että mistä se johtuu. Inspiraation puute? Kiire? Laiskuus? Olen pohtinut erilaisia vaihtoehtoja, joilla saisin innostukseni takaisin; jos olisi tietyt päivät, jolloin julkaisen blogissa postauksen. Pari kolme kertaa viikossa? Ehkä edes kerran viikossa? En tiedä.. Minkä tyyppisiä postauksia kaipailette? Onko teillä esimerkiksi tutoriaali toiveita? Tai ihan mitä vain toiveita postausten suhteen? Siitä olisi minulle paljon apua, sillä tarvitsen tavoitteita! :D 

Pitkän alku selittelyn/löpinän jälkeen voisimme siirtyä tämän kertaisiin kynsiin. Tein nämä eilen illalla, sillä menen tänään Tampereelle tupakkafirman tapahtumaan töiden puolesta. Halusin tehdä "peruskynnet", sillä ennen näitä minulla oli kynsillä aikas hieno (itsekehu haisee) ruffian manikyyri! Julkaisen ne myöhemmin.. Tällaiset pystyy kuka tahansa tekemään, eikä näitä varten tarvita muutakuin pari kolme lakkaa ! Ei yhtään mitään muuta. :) 


Näitä kutsutaan "pilviksi", joissa olisi tarkoitus saada pyöreät reunat, mutta itse en siinä aina onnistu kuten näistäkin kynsistä näkee. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä tällaiset ovat kivat silti! TÄSSÄ linkki Nailsiden kuvatutoriaaliin, josta näet hyvät kuvat vaihe vaiheelta. Jos et ymmärrä englantia, ei hätää, sillä aion kirjoittaa ohjeet tähän postaukseen lyhyesti.

Käytin näissä kolmea Beauty Uk:n lakkaa, sopivat mielestäni oikein hyvin yhteen. Pohjalla on kolme kerrosta Cafe Coulturea, ensimmäiset "pilvet" on tehty Street Rosella ja kärkiä komistaa Burgundy. Burgundy ei ihan peittänyt kärkiä, mutta totesin näiden olevan hyvät näin. En mielelläni lähde tällaisiin laittamaan toista kerrosta, sillä itse ainakin onnistuisin varmasti sotkemaan reunat jne, ja väri olisi vieläkin suttuisempi. Mutta jokainen tekee omalla tavallaan!

Näin teet pilvimanikyyrin:

1. Aloita lakkaamalla koko kynsi haluamallasi pohjalakalla. Anna kuivua hyvin, ja laita niin monta kerrosta, että lopputulos on riittävän peittävä. (kärkiin tulee useampi lakkakerros, joten kärkien läpikuultavuus ei haittaa tässä vaiheessa)

2. Pilvimuodon saat tekemällä kolme tai neljä sudin vetoa kohti kynnen kärkeä. Pyöreät reunat saat siten, että annat pienen tipan lakkaa valua kynnelle ja työnnät sutia hieman kynnen tyveä kohti ja sen jälkeen vedät sudinvedon kynnen kärkeen asti. Eli työnnät ja sitten vedät. Tee sudinvedoista aina lyhyempiä kuin edellinen. Käytä ensin sitä lakkaa, jonka haluat jäävän "keskimmäiseksi". Anna kuivua hyvin. 

3. Ota käyttöön kolmas lakka, jonka haluat jäävän päälimmäiseksi ja toimi samalla tavalla kuin 2. vaiheessa. Tällä kertaa jätä kuitenkin väli edellisen "pilven" reunaan, oman maun mukaan tietenkin. Anna kuivua.

4. Lisää lopuksi päällyslakka ja pilvimanikyyri on valmis! 

Tämä ei ole lainkaan vaikeaa, eikä kannata olla itselleen liian ankara pyöreiden reunojen ja viimeisen päälle symmetrisen lopputuloksen kanssa. Tämä on yksi helppo vaihtoehto aloittelijoille, tai jos yksinkertaisesti haluat kivat ja yksinkertaiset kynnet. Näyttävyyttä saat tietenkin käyttämällä vaikka lakkoja joissa on glitteriä tms. tai rajaamalla pilvien reunat tai lisäämällä muutaman strassin. Näistä pystyy tekemään vaikka kuinka monta erilaista variaatiota, vain mielikuvitus on rajana! 



Oletko kokeillut pilvimanikyyriä? Olisiko sinulla postausehdotuksia tms?


14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivä

Oikein kivaa ystävänpäivää kaikille! :) Kynsillä tietysti sydämiä! 


Kynnet maalasin pelkillä Oumaxin akryylimaaleilla. Hieman kyllä "himotti" lisäillä glitteriä tai jotain kivaa, mutta on nää kyllä kivat näinkin! Oikein kivaa ystävänpäivää kaikille!




Oma ystävänpäiväni alkoi melko ikävästi auton katsastuksella, joka ei tietenkään mennyt läpi.. Huah! Eikä siinä vielä mitään, mutta kotiin ajaessani sattui pieni kolari.. Ei onneks ollut mun vika, eikä autoonkaan tullut isoja vaurioita.. Mutta kyllä mä säikähdin kun se auto mun eteeni yhtäkkiä ilmestyi!


Oikein hauskaa ystävänpäivää kaikille! Miten ystävänpäivä näkyy sinun kynsilläsi? :)

7. helmikuuta 2013

Pelkäätkö leimailua? (tuto)

Supersize -laattoja saat tilattua Pretty.fi:stä !

Leimailu, kuten kaikki muutkin kynsitaiteilu tekniikat vaativat harjoittelua. Netti on pullollaan erilaisia tutoriaaleja; videoita, kuvia jne. Itse olen jo kirjoittanut yhden postauksen laatoista ja tarvikkeista, postaukseen pääset TÄSTÄ. En aio tässä postauksessa keskittyä tarvikkeisiin, vaan itse leimailuun.

Leimailu on helppo tapa koristella kynsiä, mutta sotkuinen. Suojaa työtasosi siis huolella käyttäen esimerkiksi sanomalehteä, talouspaperia tai mitä nyt on saatavilla. Tässä blogissa ei viime aikoina olla paljoakaan leimauksia nähty, koska olen hurahtanut maalaamiseen. :)


Tein eilen tällaisen "jouluisen" liukuvärjäyksen, alla Wild n Mildin Hypnotic, jonka ostin Seppälästä eurolla. Kärkiin töpöttelin Wild n Mildin Magic Tulipia. Liukuvärjäys tutoriaaliin pääset TÄSTÄ »




Leimailuun tarvitset: 
• Kynsilakanpoistoainetta
• vanulappuja
• Leimailua varten kynsilakan

Leimailuun voit käyttää Konadin omia leimailuun tarkoitettuja kynsilakkoja, joka on sinäänsä suositeltavaakin, mutta ei pakollista. Kannattaa kokeilla ensin paperille, soveltuuko lakkasi leimaukseen. Hyvä nyrkkisääntö on, että sellaiset lakat, jotka peittävät hyvin ensimmäisellä kerroksella soveltuvat leimailuun. 



• Stamper
• Scraper

Itse suosin tuota isoa mustaa XL stamperia, koska siihen kuviot tarttuvat hyvin ja kuvion voi painaa kynnelle. Kaksi vasemmanpuoleista ovat "perus" stampereita, jotka ovat kovempia, joten niillä kuvio täytyy "pyöräyttää" kynnelle. Kerron näistä kahdesta tekniikasta myöhemmin enemmän. 

Scrapereitakin on monenlaisia, mutta suosin tuota "perus" Konadin omaa. Se pyyhkäisee ylimääräisen lakan mielestäni paremmin kuin muut. 

Kokeile itse, mikä on sinulle se paras ja helpoin. Mikäli leimailu ei heti onnistu, kannattaa miettiä onko vika välineissä, tekniikassa vai laatassa. 

Leimaaminen vaihe vaiheelta:

1. Puhdista välineesi hyvin, ja kostuta yksi vanulappu kynsilakanpoistoaineella valmiiksi.


2. Laita lakkaa haluamasi kuvion päälle reilusti.


3. Pyyhkäise scraperilla ylimääräiset lakat kuvion päältä. Pidä scraperia n. 45 asteen kulmassa, äläkä paina liikaa, mutta älä liian vähän. Napakka pyyhkäisy riittää. Kokeilemalla ja harjoittelemalla löydät oikean "tatsin" tähän.


4. Älä hätäänny vaikka lakkaa menisi viereisen kuvionkin päälle, se ei haittaa!


5. Paina stamper kuvion päälle. Ole nopea, jottei lakka ehdi kuivua!

6. Paina tai pyöräytä kuvio kynnelle. Muista, että kovemmilla stampereilla painaminen kynnelle ei onnistu, mutta suosittelen erityisesti painamistekniikkaa, sillä se on huomattavasti helpompi kuin pyöräyttäminen. Älä käytä väkivaltaa, stamperilla ei tarvitse runnoa kynttä, vaan paina niin, että kynsi uppoaa stamperiin.

7. Anna kuvion kuivua hetki ja laita päälle päällyslakka.

Muista olla nopea eri vaiheiden välillä. Harjoittelemalla oppii, ei kannata heti luovuttaa jos ei onnistu. Kokeile eri lakkoja ja välineitä.

Muutama vinkki vielä:

• Jos kuvio ei tartu leimasimeen kunnolla kokeile seuraavia neuvoja: viilaa stamperia pikkuisen, kokeile eri scraperia tai ole yksinkertaisesti nopeampi !

• Jos kuvio menee mönkään kynnelle painaessa/pyöräyttäessä, saatat saada tilanteen korjattua kynsilakanpoistoaineeseen kastetulla vanupuikolla. Älä paina sitä kynteen, vaan todella hellästi pyyhkäise niin että puikko osuu juuri ja juuri kynteen. Tässä vaarana on kuitenkin se, että töhrit koko alla olevan lakkauksen, joten kokeile tätä ainoastaan siinä tapauksessa mikäli leimaus meni niin pahasti mönkään, että koko lakkaus täytyisi poistaa.

• Aloita leimailu niin, että et pyri heti täydellisyyteen. Kokeile vaikka niin, että tahallasi leimaat kuviot hieman eri kohtiin kynsiä, sillä kohdistaminen on alkuun vaikeaa. Kun hallitset leimailun sujuvasti, ryhdy harjoittelemaan kohdistamista. :)


Lisään tähän loppuun kaksi hyvää videoita, joista saat vielä paremman käsityksen leimailusta:





Mitä mieltä olet leimailusta? Helppoa vai vaikeaa?